AFAS Experience Center voorzien van BIPV panelen

Het nieuwe hoofdkantoor van AFAS Software is op dit moment volop in aanbouw. Het complex wordt een waar ‘experience center’ van 62.000 m2, bestaande uit hoofd- en tussengebouwen. Het AFAS Experience Center krijgt een eigen theater, een bedrijfsrestaurant en een ruimte voor evenementen en tentoonstellingen. Rondom de gebouwen komen sportvelden en een heuvelachtig park.

Het imposante nieuwe hoofdkantoor in Leusden krijgt ook een duurzaam karakter, zoals het atrium van het bedrijfsrestaurant. Hiervoor heeft Hermans Techniglaz de op maat gemaakte en geïsoleerde PowerGlaz-BIPV panelen geleverd. De geïntegreerde zonnecellen wekken energie op en hebben tevens een zonwerende functie om het binnenklimaat in het restaurant zo stabiel mogelijk te houden. De 156 semi-transparante zonnepanelen zijn zowel rechthoekig als gevormd en hebben een totaal oppervlak van ruim 520 vierkante meter. Het totaal geïnstalleerde vermogen is ruim 40kWp, in combinatie met een transparantie van ca. 55 procent. Tevens zijn de panelen voorzien van een speciale zonwerende SNX coating.

De opleverdatum van het AFAS Experience Center staat gepland in 2021. Kan je niet wachten tot 2021, neem dan alvast een kijkje via de webcam en volg live de bouw.

Impressie AFAS Experience Center