Unilever – Global Foods Innovation Centre – voorzien van BIPV zonnepanelen
Artist Impression Unilever Foods Innovation Centre - Wageningen

Unilever, ‘s werelds leidende leveranciers van voedingsmiddelen, schoonmaak- en lichaamsverzorgingsproducten, is gestart met het bouwen van het duurzaamste laboratoriumgebouw van Nederland: het Unilever Global Foods Innovation Centre in Wageningen.

Op de campus van de universiteit in Wageningen wordt het Global Foods Innovation Centre gebouwd, dat innovaties gaat ontwikkelen op het gebied van voeding en gezondheid. Er komen onder meer een proeffabriek, een bezoekerscentrum en meerdere verdiepingen met kantoren en laboratoria.

Het Global Foods Innovation Centre is ontworpen door Paul de Ruiter Architects. Het ontwerp streeft naar een hoge BREEAM duurzaamheidscertificering. Hermans Techniglaz is dan ook vereerd om hier een steentje aan bij te mogen dragen, door 240 geïsoleerde – en 90 on-geïsoleerde semi-transparante BIPV zonnepanelen te leveren. Het totale oppervlak van 1200m² heeft een geïnstalleerd vermogen van 170kWp.

De transparante vormgeving en de strategische ligging van het gebouw op de Wageningen Campus zorgen voor optimale interactie tussen Unilever en diverse externe partijen zoals universiteiten, wetenschapsinstituten en startups waarbij kennisuitwisseling centraal staat. De bouw is naar verwachting medio 2019 afgerond.