BIPV zonnepanelen voor atrium Hotel Jakarta

Begin juni opende Hotel Jakarta Amsterdam haar deuren. Het duurzaamste hotel van Amsterdam, eigendom van WestCord Hotels is ontworpen door SeARCH architecten. Hotel Jakarta is een uniek, volledig energieneutraal hotel op de kop van het Java-eiland in Amsterdam.

Duurzaam
Door gebruik te maken van veel naturel hout voor kozijnen, balken en plafonds heeft het hotel een duurzaam-industrieel karakter. De rest van de bouwmaterialen hebben een lange levensduur en zijn recyclebaar.

Transparante zonnepanelen
Om aan de duurzaamheidsprestaties van het BREEAM Excellent certificaat te voldoen, hebben ze zich ook gefocust op de energiebesparing van het hotel. Hierin is een rol weggelegd voor Hermans Techniglaz.  Zij hebben voor het atrium van Hotel Jakarta op maat gemaakte en geïsoleerde PowerGlaz BIPV panelen van ruim 400m² geleverd. Het hiermee geïnstalleerde vermogen van ruim 32 kWp kan worden omgezet in elektriciteit voor onder andere het verwarmen van het douchewater in het hotel. Ondanks de zonnecellen die verwerkt zijn in het glas, heeft de subtropische binnentuin alsnog een lichtdoorlatendheid van ca. 50%. Een geweldige combinatie van geïsoleerd glas, die naast het opwekken van energie ook een zonwerende functie heeft, maar wel genoeg licht doorlaat voor de bomen, palmen en planten uit Azië die zich in de binnentuin bevinden.

Bron: NBD-Online