BRANDWEREND GLAS

In minder dan 30 seconde kan een kleine vlam omslaan in een grote brand. Een pand met twee verdiepingen staat binnen vier en een halve minuut volledig in de brand. Brandwerend glas kan een hele belangrijke en vertragende rol spelen bij branden. Het kan de verspreiding van vuur, rook, en giftige gassen tot zo’n 120 minuten vertragen, zodat het pand nog ontruimd kan worden. Het gebruik van brandwerend glas is bijna niet meer weg te denken in alle, voor publiek toegankelijke gebouwen. Vanwege toenemende druk van de overheid en de toename van internationale normen op het gebied van brandbeveiliging, worden er steeds strengere eisen gesteld aan brandwerend glas in gebouwen.

Hermans Techniglaz levert brandwerend glas, in vele verschillende soorten en maten. Er wordt samengewerkt met toonaangevende fabrikanten van gehard brandwerend glas voor grotere maten en brandwerende beglazing met specifieke eisen. Kortom wij kunnen met u meedenken om samen met u de beste optie te selecteren.

Classificaties

E: brandstabiliteit

Brandwerend logo E

Brandstabiliteit (Integriteit) heeft het vermogen brandoverslag en –doorslag te voorkomen wanneer het glas aan één kant wordt blootgesteld aan brand.
Deze classificatie biedt effectieve en voordelige bescherming tegen vlammen en rook, maar voorkomt niet de overdracht van hitte in het geval van brand.

EW: brandstabiel met beperking van warmtestraling

Brandwerend logo EW

Brandstabiel met stralingsbeperking heeft alle integriteitsprestaties van classificatie E (bescherming tegen vlammen en rook) in zich als het aan één kant aan brand wordt blootgesteld, en biedt daarnaast een bescherming tegen warmte , waarbij de overdracht van stralingswarmte beperkt wordt tot minder dan 15 kW/m2 aan de niet-blootgestelde kant.

EI: brandstabiel en isolerend tegen de hitte

Brandwerend logo EI

Brandstabiel en isolatie biedt het hoogste beschermingsniveau tegen vlammen, rook en warmte. Deze classificatie van brandwerend glas presteert volgens de E-norm bij blootstelling aan brand aan één kant, en beperkt ook de temperatuurstijging aan de niet-blootgestelde kant tot maximaal 140°C gemiddeld en tot maximaal 180°C op enig punt.

Specificaties/downloads

  • Breedte (mm):Hoogte (mm): 
    Nieuwe rij toevoegen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een overzicht van onze projecten