PowerGlaz BIPV voor Radboud Universiteit Nijmegen

Voor de nieuwbouw van het Grotius gebouw (Faculteit Rechtsgeleerdheid) in Nijmegen heeft Hermans Techniglaz ca. 300 op maat gemaakte PowerGlaz zonnepanelen geleverd voor twee atria. Vanwege de zeer specifieke wensen en eisen, ten aanzien van de U-waardes, worden alle PowerGlaz zonnepanelen uitgevoerd als ‘triple glas’. Naast de op maat gemaakte zonnepanelen levert Hermans Techniglaz ook alle standaard zonnepanelen voor het platte dak van het Grotius gebouw.

De zonnepanelen zijn zo geplaatst dat het dak optimaal benut wordt voor zonne-energie. De panelen werken op basis van zonlicht maar dat hoeft niet direct zonlicht te zijn, ook bij indirect, diffuus zonlicht dus bij bewolkt weer wordt energie opgewekt.In de atria zijn de cellen zijn verwerkt in het drielaags glas. Het gaat dan om 216x 20 cellen en 16 x 10 cellen per glaspaneel; (3,75Wp per cel) in totaal 16,8 kWp.

Voor het Grotiusgebouw is de verwachting dat ca 10% van het energiegebruik door zonne-energie wordt geleverd. 10% van het energieverbruik is de hoeveelheid energie die jaarlijks gebruikt wordt door 22 (gemiddelde) huishoudens.De zonnecellen zijn gekoppeld aan een meter die de opbrengst registreert, hiermee hebben we snel een beeld van de werking van de panelen.