SUNTUITIVE GLAS

Suntuitive glas is een zelf-dimmend glas dat reageert op de warmte van het directe zonlicht en geleidelijk verandert van helder glas in getint glas. Hiermee wordt het felle zonlicht doorbroken en kan een aangename hoeveelheid licht het gebouw binnen treden. Zodra het directe zonlicht weer is verdwenen, wordt het glas weer helder. Op deze manier wordt optimaal gebruik gemaakt van daglicht.  Hoe intenser de zon, hoe donkerder het glas, waardoor ook de zonnewarmte in een gebouw wordt gereduceerd.

Suntuitive self tinting glas

Suntuitive glas is een zeer geavanceerd product en toch heel eenvoudig in gebruik, dit door de dynamische technologie van het glas. Het Suntuitive glas kan op een creatieve en duurzame wijze geïntegreerd worden in een gebouw. Tevens hoeft men geen gebruik te maken van zonneschermen, vitrages etc.  Nog een mooi bijkomend voordeel is dat het glas geen gebruik maakt van elektriciteit, waardoor het systeem net zo onderhoudsvrij is als een gewoon raam.

Suntuitive constructie - IGU

Voor een optimale werking dient het glas altijd uitgevoerd te worden als isolatie glas in combinatie met een Low E coating op het binnenblad. Daarnaast kan Suntuitive in diverse uitvoeringen worden vervaardigt, zo ook in onder andere inbraakwerend- en geluidswerend glas.

Specificaties

Max. maat:1620mm x 3657mm
Minimale dikte:ca. 20mm
Maximale dikte: In overleg
LTA: 60% - 4%, afhankelijk van glassamenstelling (kleur)
ZTA:0,36 - 0,10
UV licht:0%
Opties:Kogelwerende- en inbraakwerend beglazing, gebogen uitvoering
Bijzonderheden:Geen kabels, geen aansturing, geen elektriciteit, geen onderhoud!!
Garantie: 10 jaar garantie
  • Serres
  • Woningen
  • Kantoorgebouwen
  • Winkels
  • Scholen
  • Horeca
  • Ziekenhuizen

Een overzicht van onze projecten